Web sitemize hoşgeldiniz, 17 Mayıs 2024

Kar yağışı geliyor

Türkiye genelinde etkisini sürdüren yağışlı ve serin hava, ülkenin batısından başlayarak yayılmaya devam ediyor.

Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı hava dalgası tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Yağışlar, özellikle ülkenin doğusuna doğru ilerlerken, hafta sonu için kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, canlı yayında hava durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Öztel’in açıklamaları:

KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENEN YERLER Bugün yağmurlu bir salı gününe uyandık. Batı bölgelerden yağmurlar yavaş yavaş ayrılıyor. İç Anadolu’nun doğusunda ve Karadeniz’de bugün kuvvetli yağışlar bekleniyor. Giresun, Ordu çevresi, Artvin, Rize, Doğu Akdeniz’de Hatay ve Gaziantep bugün kuvvetli yağış altında. Doğu Anadolu’da Erzincan, Elazığ arasında uzun süre yağacak bu yağmur, bölgede 56 merkezde su baskını riski oluşturabilir.

DOĞU DA KAR, BATIDA YAĞMUR Doğudaki kuvvetli yağışlar henüz kar şeklinde değil. Sıcaklık yüksek olduğu için yağmur olarak düşüyor, ancak hafta sonuna doğru Doğu Anadolu’da yağışlar kar şeklinde de olabilir. Batı bölgelerde kar yağışı bekleyenler, bu hafta sonunu beklemeli. Pazar ve pazartesi günü Uludağ ve 2000 metre civarındaki Batı Karadeniz dağlarında kar görülebilir.

YARIN HAFTANIN EN SICAK GÜNÜ OLACAK Önemli bir durum olmasa da hava değişikliği var. Ankara’da bugün hissedilen sıcaklık 12 derece, İstanbul’da 14 derece. Yarın çarşamba, haftanın en sıcak ve güneşli günü olacak. Yağışlar yarın batıda ve doğuda kesilecek, ancak perşembe sabahı tekrar İstanbul, Marmara ve Batı Karadeniz’de yağmur bekliyoruz.

İSTANBUL’DA NE ZAMAN KAR YAĞACAK? Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, İstanbul ve Ege bölgesi için henüz kar yağışı söz konusu değil. Ancak Anadolu’da bu hafta sonu ve önümüzdeki haftanın başında kar görülebilir. İstanbul’da kar yağışı, Ocak veya Şubat aylarında bekleniyor.

Kaynak: MGM

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz