Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Fay hattı olmayan il

6 Şubat’taki Kahramanmaraş depremlerinin ardından, 11 kentte binlerce bina yıkıldı ve 45 bin vatandaş hayatını kaybetti. Deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayanlar güvenli bir şehir arayışına girdi. İşte, fay hattı geçmeyen o şehir olan Sinop, TÜİK araştırmalarına göre Türkiye’nin en mutlu ve en yaşlı nüfusa sahip şehri olarak öne çıkıyor. Sinop, emeklilerin tercih ettiği bir şehir haline gelmiş durumda. Fay hattı bulunmayan, küçük ve huzurlu şehir yapısıyla deniz kenti olan Sinop, son günlerde güvenli yaşam alanı olarak popülerliğini artırıyor.

Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, depremzedelerin bir kısmının memleketlerine döneceğini, bir kısmının ise güvenilir yaşam alanları arayışına gireceğini belirtiyor. Başkan Ayhan, özellikle çocuklarının Sinop Üniversitesi’nde okuması veya tatillerinde gördükleri için şehri tercih eden vatandaşların arttığını söylüyor. Yeni yaşam alanları oluşturmak için hazırlıklar yaptıklarını ve bir kent kurma planlarının olduğunu ifade ediyor. Ancak bu sürecin biraz geciktiğini ve depremin, kentlerin gelecekteki nüfus projeksiyonuyla ilgili hesaplamaların yapılması gerektiğini gösterdiğini belirtiyor.

Başkan Ayhan, Sinop’un gelecekte daha büyük göç hareketleriyle karşılaşabileceğini vurgulayarak, şu anda 2 binin üzerinde depremzede vatandaşın şehirde olduğunu ve bunlardan bir kısmının kalma eğiliminde olduğunu söylüyor. Ancak daha büyük göç hareketlerinin beklendiğini ifade ederek, projelerinin bir an önce hayata geçirilmesini temenni ediyor. Ayrıca, pandemi döneminde öngörülemeyen “tersine göç” yaşandığını, sağlıklarından endişe edenlerin güvenilir yerlere yönelme eğiliminde olduğunu ekliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz