Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor

Kiracılarla yaşanan anlaşmazlıklarda arabulucular devreye girmiş olsa da, ev sahipleri hala kendi kurallarını uygulamaktan vazgeçmiyor.

Yasal olarak belirlenen ve planlama ile meşru bir zemine oturtulan kira sınırları, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. İstediği kira artışını elde edemeyen ev sahipleri, mahkeme kararlarına rağmen tutumlarını sürdürüyor.

KİRA ARTIŞINA UYMAYAN EV SAHİBİNE MAHKEME CEZASI

İzmir’de kira bedelini yüzde 55 artıran bir ev sahibi, mahkemenin meşru olarak belirlenen yüzde 25 sınırının üzerinde kira talebinde bulunması nedeniyle “kötü niyet tazminatı” ödemeye mahkum edildi.

Aynı şekilde, bir ev sahibi İbrahim Çetin’e uyguladığı yüksek kira artışı sonrasında mahkemeye başvurarak tahliye talebinde bulundu. Ancak mahkeme, kiracının borcunun olmadığını ve meşru sınırdan fazla ödeme yapıldığını belirleyerek tahliye talebini reddetti ve ev sahibini “kötü niyet tazminatı” ödemeye mahkum etti.

“KÖTÜ NİYET TAZMİNATI” KARARI

Mahkeme kararında, “Takibe konu aylara dair asıl alacak meşru bir şekilde ödendiğinden tahliye talebinin reddine karar verilmesi, gerektiği durumda asıl alacağın yüzde 20’si oranındaki kötü niyet tazminatının ev sahibinden alınıp kiracıya verilmesine hükmedilmiştir.”

Kiracının avukatı Mustafa Tunç, yasaya göre kira artışının yüzde 25’i geçemeyeceğini belirterek, ev sahibinin kötü niyetle icra takibi başlatması nedeniyle yüzde 20 kötü niyet tazminatı ödemesine karar verildiğini açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz