Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Nisan 2024

ABD Dışişleri Bakanı Türkiye’ye mi geliyor? Blinken neden Türkiye’ye gelecek?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 5 Kasım Pazar günü Türkiye’ye gelecek. Bu önemli ziyarette, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Amerikalı mevkidaşıyla yapacağı görüşmede, İsrail’in Filistin’deki olayları ele alması bekleniyor. Antony Blinken‘ın Türkiye ziyaretinin duyurulmasının ardından, bu ziyaretin içeriği geniş bir kamuoyu ilgisiyle karşılandı.

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy Açıkladı

“Blinken, cuma günü(dün) İsrail’e gitmeyi planlıyor. Yine bölgeyi ziyaret etmek için bir tur düzenledi. Bu, hemen Gazze saldırılarından sonra, 7 Ekim’den sonraki ikinci bölge ziyareti olacak. İlk ziyaretinde 6 farklı Arap ülkesini ziyaret etmişti. İsrail’i ziyaret ettiği iki ayrı dönemi hatırlamakta fayda var. İlk durağı Tel Aviv’di, ardından 6 ülkeye gidip son olarak tekrar Tel Aviv’e dönmüştü. İşte bu noktada, ‘Neden Türkiye’ye gelmiyor?’ şeklinde sorular gündeme gelmişti. Hürriyet Ankara temsilcisi Hande Fırat, bu durumu açıklamıştı. İfadelerine göre, Blinken’ın Türkiye ziyareti için farklı tarihler düşünülmüştü, ancak programları uyuşmadı.” dedi..

Günlerdir Türkiye’yi bilerek görmezden gelen ABD, iyice köşeye sıkışan politikası ve bunun verdiği olumsuz sonuçları azaltmak için çeşitli ülkeleri ziyaret etti. Bu ziyaretler işe yaramayınca ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’ye gelecek.

BLİNKEN DAHA ÖNCE NE DİYİP ERDOĞAN’I KIZDIRMIŞTI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Dışişleri Bakanı Blinken’ın ‘Yahudi sıfatıyla yaklaşıyorum’ açıklamasını eleştirerek, “Biz, Yahudi öbür tarafta, Türk öbür tarafta, şu bu demiyoruz. Karşındakine insan sıfatıyla yaklaşacaksın” demişti.

 

Antony Blinken Kimdir?

Antony John Blinken (d. 16 Nisan 1962), Amerika Birleşik Devletleri’nin 71. Dışişleri Bakanı olarak görev yapmaktadır. Kariyerine 2013-2015 yılları arasında Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenlik danışman yardımcısı olarak başlamış ve 2015-2017 yılları arasında dışişleri bakan yardımcısı olarak devam etmiştir. Kökeni Yahudi olan Blinken, Clinton yönetimi sırasında Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nde üst düzey pozisyonlarda bulunmuş, ayrıca Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde (2001–2002) kıdemli bir üye, Amerika Birleşik Devletleri Senato Dış İlişkiler Komitesi’nin Demokratik Personel Direktörü (2002–2008) olarak görev yapmış ve Bush-Obama başkanlık geçişinde yer almıştır. 2009-2013 yılları arasında Başkan Yardımcısı vekili ve Başkan Yardımcılığı Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca özel sektörde, Blinken, danışmanlık firması olan WestExec Advisors’ı kurmuş ve yönetmiştir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz