Web sitemize hoşgeldiniz, 29 Nisan 2024

Son Dakika: CHP’de genel başkanlık seçimi 2. tura kaldı! Özel ve Kılıçdaroğlu arasında çekişmeli mücadele

Son dakika haberi: Tarihi kurultayda çekişmeli anlar seçimi kim kazandı? CHP yeni Genel Başkannı kim olacak?

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için yarışan isimler Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kurultayın ilk günü saat 10.00’da başladı ve 1366 delege sandık başına gitti. İlk tur sonuçlarına göre, Özgür Özel 682 oy alırken, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy elde etti ve seçim ikinci tura taşındı. Eğer ikinci turda salt çoğunluk sağlanamazsa, seçimler üçüncü tura devam edecek.

Kurultayın ikinci turu için delegeler oy kullanmaya çağrıldı ve oylama 00:15’te başlayacak, 01:00’de sona erecektir.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL ARASINDA GERGİNLİK

Adaylar arasında gergin bir atmosfer vardı. Değişimcilerin desteklediği Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren bir konuşma yaparken, Kılıçdaroğlu da cevap hakkını kullanarak sahneye çıktı.

Kurultay beş adayla başladı iki adayla bitti.. Genel merkezin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, değişimcilerin adayı Özgür Özel, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan. Ancak İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan çekildi. Toplanan imzalar sonucu, yarışmanın Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında kesinleştiği görüldü.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, delegelerin dikkatle izlediği bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında en dikkat çeken ifade “sırtımdaki hançerler” oldu. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e hitaben, “Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan, arkasından hançerlemeyeceksin” dedi ve değişimcilerin adayı Özgür Özel’e eleştirilerde bulundu.

KARŞILIKLI ATIŞMALAR YAŞANDI

Özgür Özel ise Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdan hançerlendim” ifadesine olumlu bir yanıt verdi, “Hiç üstüme almadım. Hiçbirimizin üstüne almadım. CHP’de hançer yok, kimse kimseyi hançerlemiyor” dedi.

Ancak Kılıçdaroğlu, Özgür Özel’in olayları çarpıttığını ve eleştirilerini parti içi toplantılarda yapması gerektiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlarda çifte standart olmamalı. İşin özü budur” dedi.

HER İKİ ADAYDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ’A SELAM YOLLAMIŞTI

Bugünkü kongrede Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu konuşmalarında Selahattin Demirtaş’a selam yollamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz