Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Nisan 2024

Hakan Fidan’dan Blinken’a Soğuk Duş

Bugün Türkiye’yi ziyarete gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Hakan Fidan görüştü. Görüşmede kendisine sarılmaya gelen ABD’li bakana Hakan Fidan’ın yaptığı hareket gündem oldu..

SARILMASINA İZİN VERMEDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın genelde  yaptığı sarılma hareketine olumsuz yanıt verdi ve sadece elini sıktı. Bu anlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Görüşmenin başlamasıyla birlikte Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, kameraların karşısında bir araya geldi. Protokol gereği el sıkışma anı geldiğinde, Blinken, Fidan’a sarılmaya teşebbüs etti. Ancak Türk Dışişleri Bakanı, bu sıcak hareketine karşı çıkarak sadece el sıkışmayı tercih etti ve soğukluğunu kendisine yansıttı.

O ANLAR:

ANKARA’NIN EN ÖNEMLİ TALEBİ ‘ATEŞKES’

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze’deki çatışmaların hala devam ettiği bir dönemde, Washington’un “stratejik ama zorlu müttefiklerinden” Türkiye ile Orta Doğu’daki gelişmeleri görüşmek üzere Ankara’ya geldi. Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile 2,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklar, Ankara’nın görüşme sırasında Blinken’dan Gazze’de “derhal ateşkes” talep ettiğini belirtti.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Blinken, “Çalışmalar hala devam etmektedir. Bu bölgedeki endişeleri biliyoruz ve Gazze’deki insani trajediyi gözlemlemekteyiz. Masum sivillerin acısını çekiyoruz. İsraillilerle temas halindeyiz ve sivil kayıpları azaltma amacıyla adımlar atmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Gazze’ye büyük miktarlarda yardımın ulaşması için önemli adımların atılacağını göreceksiniz” dedi.

Blinken şöyle devam etti:

“Çatışmanın bölgeye yayılmamış olması olumlu bir gelişmedir. Adil ve kalıcı barışın oluşturulması için bölgedeki ülkelerle yapıcı görüşmeler yaptık. Daha iyi bir yol bulmak için çaba sarf ediyoruz. ABD’nin liderliği alternatifsizdir ve diğer ülkeler işbirliği içinde bize bakmaktadır. Günlük olarak detaylı çalışmalar yapmaktayız ve insani yardım konusunda büyük bir çaba sarf etmekteyiz. Ayrıca rehineler konusu kritiktir ve bu meseleye yoğunlaşmış durumdayız. İnsani yardımlar, hem Gazze hem de Batı Şeria için önemli bir rol oynayabilir. Ayrıca aşırı şiddet konusunda net bir duruşumuz bulunmaktadır ve İsrailliler verdiği sözleri yakından takip edeceğiz.”

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’yi ziyaret etmeden önce Orta Doğu turunun bir parçası olarak İsrail’in başkenti Tel Aviv’i ziyaret etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz