Web sitemize hoşgeldiniz, 08 Mayıs 2024

Deprem uyarı sistemi nasıl açılır Önceden depremi bildirir mi?

Gemlik’teki 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından, Google’um sarsıntıyı bir dakika önceden bildirmesi, deprem uyarı sistemiyle ilgili araştırmaları genişletti.

Android kullanıcıları, depremden yaklaşık bir dakika önce bildirim almak için Ayarlar menüsünden konum-gelişmiş-deprem uyarıları adımlarını izleyerek sistemi aktif edebilirler. IOS (iPhone) telefonlarda ise maalesef deprem bildirimi bulunmuyor. Acil durum uyarılarını almak için kablosuz veya veri bağlantısını açtıktan sonra Ayarlar uygulamasında ‘Güvenlik ve acil durum’ ardından ‘Deprem uyarıları’na dokunarak veya ‘Konum’, ‘Gelişmiş’ ve ‘Deprem uyarıları’ adımlarını izleyerek bu özelliği açabilirsiniz.

DEPREM UYARI SİSTEMİ AÇMA

Güvenlik ve acil durum seçeneğini bulamazsanız, Konum ardından Gelişmiş ardından Deprem uyarıları’na dokunun.

Eğer Güvenlik ve Acil Durum butonunun içeriğinde Deprem Uyarıları bulunmuyorsa, sağ üstteki büyüteç simgesine tıklayarak deprem uyarıları yazabilirsiniz.

Deprem uyarıları’nı açmak veya kapatmak için ilgili seçeneği kullanabilirsiniz. Bu basit adımları takip ederek, Google deprem uyarı sisteminin avantajlarından faydalanabilir ve olası depremlere karşı daha bilinçli bir şekilde hareket edebilirsiniz.

GOOGLE DEPREM UYARI AÇMA

Uyarıları alabilmek için kablosuz bağlantıyı veya veri bağlantısını açmayı unutmayın, çünkü bu özelliklerin aktif olması gerekmektedir.

Telefonunuzda Ayarlar uygulamasında ‘Güvenlik ve acil durum’ ardından ‘Deprem uyarıları’na dokunarak veya Konum, Gelişmiş, Deprem uyarıları adımlarını takip ederek, bu önemli uyarı sistemini kullanıma alabilirsiniz.

Google’ın ücretsiz sunduğu bu hizmet, deprem anında size saniyeler önce uyarı göndererek güvenli bir şekilde önlemlerinizi almanıza yardımcı olabilir. Bilinçli bir toplum için bu adımları takip etmek, acil durum yönetimine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmanıza olanak tanır.

İPHONE DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

İPHONE marka telefonlarda deprem bildirimi bulunmuyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ AÇMA

Android üzerinden deprem uyarı sistemini açmak zor görünse de aslında çok basit. Google deprem bildirimi Android’de açmak için ayarlar menüsüne gidip konum>gelişmiş>deprem uyarıları sıralamasını takip ederek deprem uyarı sistemini açabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz