Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Nisan 2024

Mezarlara neden su dökülür?

Ölüm, bir durumdan diğerine geçiş ve bir evden başka bir eve göçüştür, elbette. İnsan bedeni ölür, çürür, ancak ruhu kalır. Kabre gidip dua ettiğimiz sevdiklerimizi ziyaret ettiğimizde, onlar bu ziyaretten haberdar olabilirler mi?

MEZARLARA NEDEN SU DÖKÜLÜR?

Sonrasında gelenler dua eder: “Ey Rabbimiz! Bizi ve önceki iman etmiş kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı hiçbir kin tutma!” (Haşr, 59/10) Ancak, ölüler kendilerini ziyaret edenlerden haberdar olabilirler mi? Bedir savaşında ölen müşriklerin cesetleri bir kuyuya konuldu. Allah Resulü, onlara hitap ederek zaferi gerçekleştiğini söyledi. Hz. Ömer sorunca, Peygamberimiz, ruhsuz cesetlere hitap ettiğini ancak cevap alamayacaklarını belirtti. (Müslim, Cennet, 76, 77)

Peygamber Efendimiz (asm), bir kabir geçerken yanındakilere selam verilmesini emretti: “Selam size ey müminler yurdunun sakinleri!” (Müslim, Cenaiz, 102) Kabristan ziyaretinde ise şu selam verilmelidir: “Ey müminler ve Müslümanlar diyarının ahalisi, sizlere selam olsun. İnşallah, biz de sizlere katılacağız. Allah’tan bize ve size afiyet dilerim.” (Müslim, Cenâiz, 104; İbn Mâce, Cenâiz, 36)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz