Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Nisan 2024

Yeni Emekli Maaşını Açıladı

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilerin merakla beklediği yeni zamlarla ilgili bir açıklama yaparak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız şu anda emekli maaşlarındaki artış üzerinde çalışıyor. Bir kanun teklifi hazırlığımız var, ön görüşme yaptık. Eğer önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse değerlendirilecek” dedi.

Emekli maaşı zammında, memur emeklileri için yüzde 49,25, işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri için ise 37,56 oranında gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için planlanan ek zam, seçim öncesinde hükümetin yüzde 11’lik farkı kapatma hedefini taşıyor. Kök aylığa zam ve tüm emeklilere eşit zam seçenekleri emekli maaşı zammında öne çıkıyor.

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

AKP Grup Başkanı Güler aynı zamanda İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin kanun teklifinin önümüzdeki haftalarda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülebileceğini belirtti. Güler, önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nun açılmasıyla birlikte RTÜK üye seçimi, Somali açıklarında korsanlarla mücadele için TSK’nın görevlendirilmesine ilişkin tezkerenin uzatılması gibi konuların da değerlendirileceğini söyledi.

İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin protokolün Aralık sonunda TBMM Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilmesiyle birlikte, tasarının Genel Kurul’dan geçmesi halinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak yürürlüğe girecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz