Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Barış Yarkadaş kimdir? Neden gazeteciliği bıraktı?

CHP Olağan Kurultayı’nda yeni Genel Başkan olarak Özgür Özel’in seçilmesi, Barış Yarkadaş’ın sözlerini hatırlattı.

Genel Başkanlık seçimi sonrasında, eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, geçen eylül ayında TV100’de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamalar tekrar konuşulmaya başladı.

Yarkadaş, programın sunucusu Kübra Par’ın kurultay günüyle ilgili sorduğu, “Bir sürpriz olur mu? Mesela kurultay günü sizinle yayın yapsak, Barış Yarkadaş, ‘Ben süreci doğru okuyamamışım, Özgür Özel kazandı, ‘pardon’ deme ihtimaliniz var mı?” sorusuna şu cevabı vermişti: “Özgür Özel seçimi kazanırsa ben mesleği bırakırım.” Par’ın “Çok iddialı oldu” sözlerine ise Yarkadaş, “Vallahi mesleği bırakırım” demişti.

BARIŞ YARKADAŞ GAZETECİLİĞİ BIRAKTI

Son olarak TV100 kanalına canlı yayınında konuşma yapan Barış yarkadaş: Ben kamuoyuna verdiğim sözü tutuyorum. Bugün 23.49 itibarıyla sizlerin huzurunda sizlere verdiğim üzere karakterim gereği aktif gazeteciliği bırakıyorum. dedi.

İşte o anlar

BARIŞ YARKADAŞ KİMDİR?

Barış Yarkadaş, 1974 yılında Kars’ın Susuz ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Kars’ta tamamladıktan sonra, ailesiyle birlikte 1988 yılında İstanbul-Üsküdar’a taşındı. Lise öğrenimini Sultanahmet Matbaa Meslek Lisesi’nde tamamladı ve ardından Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ile Marmara Üniversitesi’nde Matbaacılık eğitimi aldı.

Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında başladı ve çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı, bu kuruluşlar arasında Yeni Doğu, Güneş, Yeni İstanbul, Halkın Gücü, Radyo Yenigün ve KMP Anadolu TV bulunuyor. Ayrıca, TV 8’in kuruluş aşamasında görev aldı.

Bu süreçte Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin İstanbul Şube Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi ve yaklaşık iki bin üyeli bu derneğin çalışmalarına katkı sağladı. Aynı dönem içinde Star ve Hürriyet Gazetesi gibi birçok önemli medya kuruluşunda da çalıştı.

Askerlik görevini Van’da tamamladıktan sonra, 2006 yılında Gerçek Gündem adlı internet sitesini kurdu. 2011 yılından itibaren Halk TV’de aktif görev üstlenen Yarkadaş, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Barış Yarkadaş, 2015 Türkiye Genel Seçimleri’nde 7 Haziran ve 1 Kasım tarihlerinde milletvekili olarak seçildi ve 25. ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz