Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

İkinci el otomobil fiyatları düşecek mi?

İkinci el otomobil almak isteyenlerin en çok sorduğu sorular arasında “İkinci el otomobil fiyatları düşer mi, yükselir mi? Fiyatlar ne zaman düşecek? 2024 otomobil fiyatları nasıl olacak? Yılbaşından sonra fiyatlar artacak mı? İkinci el araçlara zam gelir mi?” bulunuyor.

ARAÇ FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Araç akmak isteyenlerin son zamanlarda en çok cevabını beklediği soru ‘araba fiyatları düşecek mi?’ oldu. Faizlerin yükselmesi ve kredilerin azalmasından dolayı araç satışları neredeyse durma noktasına geldi..

2. EL ARAÇ FİYATLARI DÜŞER Mİ?

2. Elde de son zamanlarda düşen satışların ardından fiyatların biraz daha düşeceği tahmin ediliyor.

Ticaret Bakanlığı’nın 6 ay 6 bin kilometre yasağı ve noterlerde üçten fazla araç satmanın geri döndürülmesi gibi önlemlerle birlikte, araç fiyatları yüzde 25 düştü. Bu düşüş, ikinci el otomobil fiyatlarına da yansıdı. Bu durumu fırsat bilenler, hafta sonu açık oto pazarına akın etti. Ancak satıcılar, fiyatların yılbaşında tekrar yükselebileceği uyarısında bulunuyor.

EN ÇOK HANGİ ARAÇ SATTI

Ekimde otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 74,1 artarak 82 bin 611 olurken, hafif ticari araç pazarı da yüzde 5,5 büyüyerek 18 bin 756 seviyesinde seyretti.

Geçtiğimiz ay binek ve hafif ticari olmak üzere toplam satışlarda 16 bin 15 adetle Fiat ilk sırayı aldı. Fiat’ı, 13 bin 626 adetle Renault, 6 bin 871 satışla da Toyota takip etti.

Ülkemizde Volkswagen 5 bin 549 satışla dördüncü ve Ford 5 bin 162 satışla beşinci sırayı aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz