Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisi oyuncuları

Son zamanlarda Filistin gündeminden dolayı adını sıkça duyduğumuz Kudüs’ün Fatihi Selahaddin’in dizisi ilk bölümüyle izleyicileriyle buluştu. Dizi daha birinci bölümde gündem olmayı başarırken Selahaddin Eyyübiz dizi oyuncuları da kendilerinden bahsettirmeyi başardı. Selahaddin Eyyübi dizi oyuncuları kimdir? Selahaddin dizisinin konusu nedir hangi kanalda hepsinin cevabı bu yazıda olacak

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ DİZİSİ KONUSU

12. yüzyılda Haçlı istilalarının İslam Alemini tehdit ettiği bir dönemde, Müslümanlar arasındaki birlik ve düzen bozulmuştur. Mukaddes şehir Kudüs dahil birçok İslam toprağı Haçlıların eline geçmiştir. Selahaddin, “Cihana adalet, Kudüs’e hürriyet” anlayışıyla yetişmiş ve bu ideale ulaşmak için Haçlılar ile mücadele eden Zengi Devleti’nin himayesindeki Serhad Gazileri’nin lideridir. Tapınak Şövalyeleri, Kudüs’ün kilit şehri Askalan’ı kuşatmaktadır. Eğer Askalan düşerse, Kudüs güçlenecek ve Zengi toprakları tehlikeye girecektir.

Selahaddin, bu durumu önlemek ve Askalanlılar’a yardım etmek istemektedir. Ancak, büyük bir sorun vardır: Askalanlılar, Zengilere düşmandır. Devlet divanı, Selahaddin’e yardım etme talebini reddeder. Ancak Selahaddin, divan kararına rağmen Askalanlılar’a yardım etmeye kararlıdır. Bu kararıyla zorlu engellerle karşılaşan Selahaddin’in önünde, savaşın ortasında Askalan emiri olan Süreyya ile arasında sevgi dolu bir hikaye başlar. Ancak bu aşk, taraflar arasında düşmanlık ve çatışma yaratır. İki aşık, birlikte olmaya çalışsalar da savaşın gölgesindeki bu ilişki, alevlenen düşmanlıklara karşı koyabilecek midir?

Selahaddin, Askalan’ı kurtaracak mı ve hedefine ulaşabilecek mi? Devletin ve sultanın emrine karşı gelerek Askalan’a gitmesi, onu nasıl bir kaderle karşı karşıya bırakacaktır? Bu epik hikaye, aşkın ve adaletin, savaşın ve cesaretin kesiştiği bir noktada gerçekleşecek olan büyük mücadeleyi anlatmaktadır.

KUDÜS FATİHİ SELAHADDİN EYYUBİ OYUNCU VE KARAKTERLERİ

Uğur Güneş (Selahaddin Eyyubi)

Dilin Döğer (Süreyya)

Mehmet Ali Nuroğlu (Nureddin Zengi)

Kaan Çakır (Nusreddin)

Hakan Vanlı (Emir Reyhani)

Ali Erşan Duru (Turanşah)

Erdinç Gülener (Ömer Mella)

Ekin Türkmen (Melike)

Tuvana Türkay (Viktoria)

Murat Han (Gabriel)

Buse Varol (Zümrüt)

Seda Yıldız (Necmeddin Eyyub)

Zeynep Kumral (Fatma)

Ece Özdikici (Berra)

Sezgin Erdemir (Şirkuh)

Doğan Bayraktar (Ahmed)

Özgür Cem Tuğluk (Pars)

Yıldırım Gücük (Mansur)

Kaan Uluca (Baldvin)

Sezgin Uzunbekiroğlu (Esma)

Baran Andıç (Ali)

Alou Traore (İbrahim)

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi ne zaman, hangi günler yayınlanıyor?

“Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi” dizisi her pazartesi günü TRT 1’de izleyicileriyle buluşuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz