Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

2 liranın sırrı ortaya çıktı

Yeni asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Gazeteci İsmail Saymaz, bu rakamı eleştirerek, “Bu parayla kim nasıl geçirebilir? Hele o iki lira nedir?” dedi. Sosyal medyada 2 TL detayı gündem oldu, uzmanlara göre küsuratlı tutarların sebebi asgari ücretin hesaplanma şekli. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun günlük brüt ücret belirleme görevi ve ardından yapılan çarpma işlemi, küsuratlı tutarları ortaya çıkarıyor. Ancak bakanlık tarafından kesin bir açıklama bulunmuyor.
Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gazeteci Armağan Çağlayan, “2 Lira ‘refah payı’ için Ergun Atalay’a teşekkür borçlusunuz!” diyerek espriyle yaklaştı. Sosyal medyada kullanıcılar, açıklanan ücretteki 2 TL detayını komik paylaşımlarla değerlendirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasına rağmen, asgari ücretin neden bu küsuratlı tutarlarla belirlendiği konusunda bakanlık tarafından kesin bir açıklama bulunmuyor. Planlama uzmanı Fikret Artan’a göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun günlük brüt ücret belirleme yöntemi ve ardından yapılan çarpma işlemi, küsuratlı tutarların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bu durum, asgari ücretin kesintilerden sonra net hâle gelmesi ve 30 ile çarpılması sonucu aylık ücretin elde edilmesinden kaynaklanıyor. Ancak net bir açıklama olmaması, bu konudaki belirsizliği sürdürüyor.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: 2 liranın sırrı ortaya çıktı

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz