Web sitemize hoşgeldiniz, 28 Nisan 2024

CHP Yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu

SONDAKİKA! CHP’de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi. 2. Tura kalan başkanlık seçimi sonuçlarına göre CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Peki Özgür Özel nerelidir kaç yaşındadır?

Son dakika haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için gerçekleşen yarış sona erdi. Toplamda 1366 delege, bu heyecan dolu etkinlikte oy kullanmak üzere sandık başına gitti. İlk tur sonuçlarına göre, Özgür Özel 682 oy alırken, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy kazandı. Ancak, birinci tur sonuçları ikinci tura kalmayı gerektirdi.

2.TUR SONUÇLARINA GÖRE ÖZEL, BAŞKAN SEÇİLDİ

İkinci turda ise Özgür Özel, 812 oy alarak zafer elde ederken, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı. Bu sonuçlarla birlikte, CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak seçilen isim Özgür Özel oldu. Partinin 13 yıl sonra Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra yeni lideri belirlenmiş oldu.

ÖZGÜR ÖZEL KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE ASLEN NERELİ?

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde hayata gözlerini açtı. Manisa kökenli olan Özel, 1999 yılında serbest eczacılık kariyerine adım attı. Manisa Eczacı Odası’nda 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik görevini üstlendi ve iki dönem boyunca odanın başkanlığını başarıyla sürdürdü. Bu süreçte Manisa Akademik Odalar Birliği’nde Dönem Sözcüsü ve Başkanı olarak da görev aldı. Ayrıca, uluslararası alanda da aktif bir rol üstlendi ve Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu, Avrupa Eczacılık Forumu gibi önemli uluslararası kuruluşlara üyelikleri bulunmaktadır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz