Web sitemize hoşgeldiniz, 04 Mayıs 2024

İsrail savunma bakanı türkler sahada mı dedi

İsrail Savunma Bakanı, “Gazze’de ağır bir bedel ödediklerini” ifade etti.

Gallant, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar ve kara operasyonunu değerlendirdi. Gazze’deki şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve İsrail ordusunun Hamas’ı yenme hedefine doğru ilerlediğini belirtti. Ayrıca, çatışmaların başlangıcından bu yana öldürülen İsrail askerlerine dikkat çekerek, ağır bir bedel ödediklerini vurguladı.

Gallant, toprağa düşen askerlerin uğruna, yaşayanların uğruna ve İsrail halkının ve İsrail devletinin uğruna düşmana saldırmaları gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Filistin yönetimine aktarılması gereken vergi gelirlerinin İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich tarafından askıya alınmasına ilişkin bir soru üzerine, Gallant, fonların terörizmin önlenmesine yardımcı olmak için Filistin yönetimine aktarılması gerektiğini belirtti ve İsrail’in çıkarları için Batı Şeria’da istikrarın önemli olduğunu ifade etti. İsrail ordusu, 31 Ekim’den bu yana Gazze’deki çatışmalarda ölen İsrail askerlerinin sayısının 16’ya yükseldiğini bildirmişti.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan’ın Gazze ile ilgili açıklaması şu şekildedir: “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Filistin Mitingi’nde yaptığı konuşmada, “Kendi belirlediğimiz rotada ilerlemeye devam ederken ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ilkesini benimsiyoruz” dedi. Erdoğan ayrıca, İsrail’e karşı atılacak adımların hazırlıklarının yapıldığını açıkladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz