Web sitemize hoşgeldiniz, 07 Mayıs 2024

Dilan Polat ve Engin Polat Tutuklandı mı suçları ne

Güzellik merkezi sahibi Dilan Polat ve Kocası Engin Polat tutuklandılar mı? İfadelerinde neler söylediler? Savcının sorusuna cevap veremediler..

“Haklarında ‘Kara para aklama’ soruşturması başlatılan bir sosyal medya fenomeni ile güzellik merkezleri sahibi olan Dilan Polat ve eşi Engin Polat, savcılıktaki ifadelerini tamamladı.

Polat çifti de dahil olmak üzere 16 şüpheli, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeye göre Dilan Polat ve Engin Polat’ın mal varlıklarına el konuldu. Soruşturma dosyasına göre, Dilan Polat’ın sahibi olduğu “Rise and Shine Kozmetik” şirketi sahte belge düzenleyicisi olarak tespit edildi ve bu belgelerle yapılan 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı belirlendi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Dilan Polat’ın ifade işlemleri 4 gün sürdü Dilan Polat’a 26 sayfa Engin Polat’a 40 sayfa soru yöneltildi. Dilan Polat ifadesinde, şirketlerin işleyişiyle eşi ve muhasebecisinin ilgilendiğini, aylık gelirinin 150-200 bin lira olduğunu, çocuklarının okulu için adres değişikliği yaptıklarını belirtti ancak başka bir okula nakil yapılmadığını kabul edemedi.

SORUYA CEVAP VEREMEDİ

Ağlayarak ifade veren Dilan Polat, beyan ettiği aylık gelirle sahip oldukları mal varlıklarını nasıl elde ettiklerine dair sorulara da yanıt veremedi.”

TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Gazeteci Murat Ağırel açıkladı:

Polat ailesinin sorgusu bitti.

Engin Polat,Dilan Polat ,Ahmet Gün dahil 5 kişi Örgüt yöneticiliğinden toplam 16 kişi tutuklanma 2 kişi adli kontrol istemi ile mahkemeye sevk edildi .

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz