Web sitemize hoşgeldiniz, 08 Mayıs 2024

Naci Görür yeni ili duyurdu

Prof. Dr. Naci Görür, uzman deprem bilimci olarak Maraş depremi öncesinde yaptığı uyarıların gerçekleştiğini belirtiyor. Ancak, Konya ve diğer illerde yaşanan sarsıntılar sonrasında, kentsel dönüşümle ilgili çıkan yasayı eleştirerek, deprenin bahane edilip rant pazarlıklarının yapıldığını ifade ediyor. Görür, İstanbul’un hala depreme hazır olmadığını vurgulayarak, uzun vadeli planlamaların yapılmadığına dikkat çekiyor, özellikle susuzluk problemine değiniyor.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un depreme hazırlanması için uzun süredir çaba gösterdiklerini, ancak yapılan uyarılara yeterli önemin verilmediğini söylüyor. İstanbul’un depreme dirençli bir kent olması için yıllardır çaba harcadıklarını belirten Görür, ancak seslerinin yeterince duyulmadığını ifade ediyor.

Özellikle “Kentsel Dönüşüm Yasası” ile ilgili eleştirilerini sürdüren Görür, bu yasanın halk arasında endişe yarattığını ve deprem bahanesiyle rant pazarlıklarının yapıldığını öne sürüyor. Yönetimde yerel halkın, yerel yönetimin ve devletin işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu koordinasyon olmazsa etkili bir deprem hazırlığı yapılamayacağını dile getiriyor.

Ayrıca, devletin uzun vadeli planlamalarda eksik kaldığını ve önemli sorunlardan biri olan susuzluk problemine de dikkat çekiyor. Görür, devletin 50 yıl sonrasını planlamadığını belirterek, İstanbul’un sadece depremle değil, susuzluk sorunuyla da karşı karşıya olduğunu söylüyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz