Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Gerçek farklı

Galatasaray ve Fenerbahçe, Suudi yetkililer ‘Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin vermeyince’ maçı oynamadan Türkiye’ye döndü

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali, takımların Suudi yetkililerle yaşadığı kriz nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Kulüpler ve TFF’den yapılan ortak açıklamada, müsabakanın ertelenmesinin gerekçesi olarak “organizasyondaki bazı aksaklıklar” gösterildi.

Ancak maç günü basına sızan bilgiler Suudi tarafının özellikle takımların sahaya ‘Atatürk temalı tişörtler’ ile ısınmaya çıkmalarına izin vermediği yönündeydi. Aynı haberlerde kulüplerin maça Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlara da izin verilmediği ifade edildi.

İstiklal Marşı ile ilgili olarak da bazı anlaşmazlıkların olduğu iddia edilse de gerek TFF gerekse de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı söz konusu bu iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

Krizin çözülememesi üzerine TFF, kulüpler ve Suudi yetkililer arasında saatler süren toplantılar gerçekleştirildi. Ancak bu toplantıların da sonuçsuz kalmasıyla birlikte maç iptal edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanacak olan Süper Kupa final maçının iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Ünlü spor yorumcusu Ahmet Çakar yaptığı paylaşımlar ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak olan Süper Kupa final maçı iptal edildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa final maçı öncesi yaşananlar sosyal medyayı salladı.

Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla sahaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermemesinden dolayı iki takım maça çıkmama kararı aldı.

Yaşanan olayın yankıları sürerken futbolseverler konu hakkında binlerce paylaşım yaptı. Paylaşım yapanlar arasında eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar’da yer aldı.

Ahmet Çakar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gündeme oturdu. Maçın iptal olmasının ardından bir paylaşım yapan Ahmet Çakar şu ifadelere yer verdi;

“Şimdi beyler benden daha Atatürkçünüz yok. Ancak bir de gerçekler var futbolun kuralları var. Maçlarda giyinilecek formalarla alakalı FIFA’nın kuralları net. En az 15 gün önceden hangi takımın ne giyeceği bildirilmek zorunda. Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine Suud-i Arabistan değil FIFA karar veriyor. Son gün “ben bunu değil şunu giyineceğim” diyemezsin FIFA bunu kabul etmez. Maçtan önce Atatürk neden bu arkadaşların aklına gelmemiş? En önemli kural: Oyun sırasında kural değiştirilmez.”

Bu kararın ardından Galatasaray kafilesi İstanbul Havalimanı’na, Fenerbahçe kafilesi ise Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştı.

İki kulüp de taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, havalimanı çıkışında yaptığı kısa açıklamada, “Gerekli açıklamayı TFF ve kulüpler yaptı” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise takım otobüsünden taraftarlara seslenerek, “Tüm taraftarlara buraya kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre

Süper Kupa’nın organizatörü Suudi Arabistan devleti destekli Riyadh Season şirketi tarafından yapılan açıklamada, İstiklal Marşı konusunda kulüplerle anlaşmaya varıldığı ancak “iki takımın anlaşmaya uymaması nedeniyle maçın yapılamadığı” belirtildi.

Maçın iptal kararı, TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerinin yaptığı ortak bir açıklamayla duyuruldu.

Ortak açıklamada, Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, ilgili kurum ve kuruluşlarına organizasyon için gösterdikleri çaba nedeniyle teşekkür edildi.

Açıklamada maçın ileri bir tarihe ertelendiği ifade edildi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucu lideri ve ortak değeridir. Atatürk konusunda hassasiyet gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” paylaşımını yaptı.

Beşiktaş Belediyesi, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokağın adının Fahreddin Paşa Sokağı olarak değiştirileceğini açıkladı.

DHA’nın aktardığına göre polis ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı sokağa Beşiktaş Belediyesi tarafından Türk bayrakları ve Atatürk fotoğrafları asıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hesabından, takımların karşılanabilmesi için “gece metroları” bulunduğu hatırlatması yapıldı.

Sosyal paylaşım sitesi X’te, “tffistifa” etiketiyle, TFF Başkanı Büyükekşi’ye istifa çağrıları yapılıyor. Kaynak : estetikdoktorlari.net

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Gerçek farklı

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz