Web sitemize hoşgeldiniz, 20 Mayıs 2024

Uzayda ilk sözleri

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzaydaki ilk anlarını Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle başlattı. Uzay yolculuğunun muazzam bir duygu olduğunu ifade eden Gezeravcı, Türkiye’ye katkıda bulunanlara teşekkür etti. Uzayda ilk sözü olan “İstikbal göklerdedir” iletişimle yaptığı açıklaması canlı olarak SpaceX’in X hesabından yayınlandı.

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru başlayan Ax-3 ekibinin duygu ve düşüncelerini canlı olarak paylaştı. Gezeravcı’nın uzaydaki ilk sözleri, “Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda Yüce Ata’mızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum: Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane sözü; İstikbal göklerdedir” şeklindeydi.

Gezeravcı, uzun zamandır hayalini kurduğu bu anın gerçekleşmesinin harika bir duygu olduğunu belirterek, “Uzun zamandır bunun hayalini kuruyordum. Başından itibaren şu ana kadar her şey çok iyiydi” dedi. Türkiye’ye büyük katkılar sağlayan ve bu uğurda hayatını kaybedenleri anan Gezeravcı, misyonun gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Uzayda ilk sözleri

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz