Web sitemize hoşgeldiniz, 02 Mayıs 2024

Ankette işler değişti

Yerel seçim anketi sonuçlarına göre, İstanbul’da yapılan Hbs Araştırma Şirketi anketine göre, Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun sadece 1,10 puan önünde bulunuyor.

Ankette Murat Kurum’un oy oranı yüzde 43,20 olarak belirlendi. Bu, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım’ın İstanbul’da yüzde 48,55 oy almasının altında bir oranı temsil ediyor.

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ise ankete göre yüzde 42,10 oy oranına sahip. İmamoğlu’nun 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da yüzde 48,80 oy almasıyla kıyaslandığında, bu bir azalmayı ifade ediyor.

Geçtiğimiz hafta DEM Parti’den İstanbul adayı olmak istediğini belirten Başak Demirtaş, ankete göre İstanbul’da aday olması durumunda yüzde 5,6 oy alabilir. 2019 yerel seçimlerinde DEM Parti İstanbul’da aday çıkartmamıştı.

Ankette İYİ Parti’nin adayı Buğra Kavuncu’nun ismine yer verilmese de, İYİ Parti adayının oy oranı yüzde 3,6 olarak tahmin edildi. ‘Diğer’ partilerin toplam oy oranı ise ankete göre yüzde 5,5 olarak ölçüldü. (HABER MERKEZİ)

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Ankette işler değişti

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz