Web sitemize hoşgeldiniz, 09 Mayıs 2024

Paranın vergisi

“Kim Milyoner Olmak İster?” programında yarışan genç yarışmacı Berk Göktaş, büyük bir başarıya imza attı ve 5 milyon TL değerindeki soruyu açtırdı. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu programa konuk olan 19 yaşındaki yarışmacı Berk Göktaş’ın performansı geçen hafta izleyicileri etkilemişti. Bu hafta ise büyük ödül olan 5 milyon TL’lik soruyu açtırmaya hak kazandı. Yarışmacının vereceği cevap merakla bekleniyor.

Programdaki 5 milyonluk soru şöyle: “Bakara Suresi’nde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, “Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız” diye isyan edip Hz. Musa’dan “Rabb’ine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?”a) Mercimek b) Soğan c) Nohut d) Sarımsak Cevap: C şıkkı

Yarışmacı doğru cevap vererek 5 milyonu kazandı. Berk Göktaş, uzun süren tahminlerin ardından doğru cevabı vererek ilk defa 5 milyon TL kazanan isim oldu.

Berk Göktaş, 19 yaşında, Çanakkaleli ve İstanbul’da yaşayan bir genç. Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Berk, YKS’de 71. olmuş. Fizik ve uzay alanlarına ilgisi olan Berk, yarışmadan kazanacağı ödülle yurt dışında yüksek lisans yapmayı hedefliyor.

Eline geçecek net paranın hesaplamasını vergi uzmanı Ozan Bingöl şu şekilde açıkladı: [5.000.000 – ((5.000.000₺ – 37.059₺ istisna) x %20 İntikal Vergisi Kesintisi) =] 4.007.411₺

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Paranın vergisi

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz