Web sitemize hoşgeldiniz, 14 Mayıs 2024

İlçelerde büyük fark

YEREL SEÇİM HEYECANI!

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gidiyor. İstanbul’da adaylar açıklanırken en çok konuşulan isimler arasında AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve mevcut CHP adayı Ekrem İmamoğlu bulunuyor.

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI GÜNCEL VERİLER
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yakın tahminleri sunan SONAR Araştırma Şirketi Kurucusu Hakan Bayrakçı, yerel seçimlere ilişkin anket sonuçlarını paylaştı. CNN Türk’e konuşan Bayrakçı, İstanbul seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bayrakçı, “Seçim başa baş. Böyle bir başa başlık daha önce görmedim. Yüzde 41, yüzde 41. İki ay önceki anketlerde fark vardı” dedi. Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’un adının açıklanmasının ardından oylarının hızla arttığını belirten Bayrakçı, “Bu seçimde ilçe belediye başkanları, performanslarına göre oy alacaklar. Partinin oy oranı 30 ise, onun belediye başkanı 48/50 alabilir. Genel seçimde Türk milleti hassasiyetle oy kullandı. Şimdi ise bu seçim Türkiye’nin genel siyasetinin geleceğini belirleyecek. İmamoğlu’nun oy oranı azalabilir. Geçen seçimde yüzde 54 almıştı. Şimdi bu 54 nereye gitti? Yaklaşık 5 puan İYİ Parti’ye, 5 puan da DEM’e gitti.

CHP’DE OLUŞAN KARIŞIKLIK OY ORANLARINA YANSIDI!
Şimdi bir kayıp gözüküyor ve bu kaybın nedeni de siyasi. CHP, son bir aydır o kadar karıştı ki, evet, koyu CHP’li sadece iç çekiyor. Bir 4/5 puanlık bir kayıp var ki, bu oldukça endişe verici. Örneğin, başa baş ilçelerinde, Üsküdar, Tuzla, Sancaktepe gibi, bu ilçelerde çok farklı sonuçlar ortaya çıktı. İlçelerdeki icraatlar ve belediye başkan adayına bakılarak oy kullanılıyor.

Kafa kafaya alınmış ilçelerde 20 puan fark var. Kağıthane’de 35 puanlık bir fark var. Üsküdar’da 20 puan, Sancaktepe’de ise 14/15 puanlık bir fark var. Kurum’un, bürokrat ağırlıklı ve hizmet ağırlıklı konuşmaları beğeniliyor. Kurum siyasete fazla girmediği için bu çok iyi bir şey” diye konuştu.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: İlçelerde büyük fark

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz