Web sitemize hoşgeldiniz, 21 Mayıs 2024

Fark 3 puan

TÜSİAR Araştırma tarafından 1-5 Ocak tarihleri arasında İstanbul’un 39 ilçesinde 3.812 denekle gerçekleştirilen anket, 18 yaş üstü seçmen niteliğine sahip bireylerle bilgisayar destekli telefon kullanılarak ÇATI yöntemiyle yapıldı.

Ankette, cinsiyet, yaş, eğitim ve gelir durumuna göre katılımcıların orantısı kuruldu; 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde oylarını hangi partiye ve adaya verecekleri, olası İstanbul problemlerini çözebilecek adaylar hakkında sorular yöneltilmiştir.

Cinsiyet dağılımına göre %51,7 erkek ve %48,3 kadın katılımda bulunmuştur.

Anketin sonuçlarına göre:

– İstanbul’da olası bir depreme hazırlıkta başarılı olacağını düşünenlerin %48,9’u Murat Kurum, %46,1’i Ekrem İmamoğlu olarak belirlenmiştir.
– Kentsel dönüşümü çözebileceğine inananların %46,9’u Murat Kurum, %42,8’i Ekrem İmamoğlu olmuştur.
– Şehir içi ulaşım sorununu çözebilecek aday olarak %47’si Murat Kurum, %43,7’si Ekrem İmamoğlu olarak değerlendirilmiştir.
– İstanbul’un trafik sorununu çözebileceğine inananların %46,1’i Murat Kurum, %43,7’si Ekrem İmamoğlu olarak belirlenmiştir.
– İstanbul’da otopark sorununu çözebileceğine inananların %46,1’i Murat Kurum, %43,5’i Ekrem İmamoğlu olarak görülmüştür.

Ayrıca, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında, başıboş köpek sorununda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde ve 2024 yılındaki seçimde parti ve aday tercihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Fark 3 Puan

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz