Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Mayıs 2024

Emeklinin maaşı

Geçen yıl, Kurban Bayramı 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında kutlandı. Bu dönemde emekli aylıkları ve ikramiyeleri 17-23 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırıldı. Memurlar ise maaşlarını bayramdan önce aldılar.

Ancak, bu yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimlerine gönderdiği genelgeye göre, nisan ayı memur maaşları bayram öncesinde ödenmeyecek ve 15 Nisan’da hesaplara aktarılacak.

Bayrama yönelik harcamalarını planlayan kamu çalışanları ve emekliler, emekli maaşlarının bayramdan önce hesaplarına yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Önceki yıllarda bayram tatillerinden önce yapılan ödemeler, bu yıl bayramdan sonra hesaplara aktarılacak. Emekli maaşları, tahsis numaralarına göre her ay düzenli olarak hesaplara yatırılacaktır.

Bu yıl memur ve emekli maaşı ödemeleri önceki yıllardaki gibi öne çekilmeyecek. Memur maaşları 15 Nisan’da hesaplara aktarılacak.

Bayramın yaklaşmasıyla birlikte SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı maaş ödemelerinin erken yapılıp yapılmayacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Emekli maaşı ödemeleri ise her ay olduğu gibi tahsis numarasına göre banka hesaplarına yatırılacak.

Daha önceki yıllarda, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaş ödemeleri Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde hesaplara yatırılıyordu. Geçen yıl Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihleri arasında kutlandı. SSK emeklilerinin ödemeleri 14-16 Nisan tarihlerinde, Bağ-Kur emeklilerinin ise maaşları 17-18 Nisan’da hesaplara aktarılmıştı.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Konuya Geri Dön: Emeklinin maaşı

BU RESMİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz